דניאל וקנין אדריכלות ועיצוב פנים

מאמרים

תיקונים לבית לאחר סיום בנייה

תיקונים לבית לאחר סיום בנייה

עיצוב פנים הוא חלק בלתי נפרד מהתכנון העיצובי והאדריכלי של הבית, הוא זה שיקבע את האווירה. לעיתים, בעקבות שינויים רציניים בעיצוב הפנים נדרש להזמין שיפוצניק או אדריכל, ובעקבות זאת נצטרך לשבור קירות, להוסיף מבנה אחד או שניים, ובעיקר לדגום מחדש את החלל. במאמר זה, נספק לכם את התשובה לשאלה הנפוצה ביותר – אילו תיקונים נדרש לעשות לאחר סיום הבנייה הממושכת? לא מעט.

כל התיקונים הנדרשים לאחר סיום הבנייה

סיימתם לבנות את הבית החדש? מזל טוב והרבה ברכות. כעת, הגיע הזמן לכמה תיקונים נדרשים בבית. לידיעתכם – כלל התיקונים דורשים ידע מקדים מראש, ניתן להיעזר בשיפוצניק או הנדימן מקצועי. חלק מהתיקונים משדרגים את הבית, מוסיפים נוחות וקסם, ולעיתים גם נדרשים מאוד לחלק מהאנשים. אז מהם בעצם אותם התיקונים הנדרשים לאחר סיום הבנייה הסופית? הכירו את 5 התיקונים הנפוצים ביותר:

  1. מיזוג אוויר והתקנת אביזרים – לאחר סיום של בניית בית חדש נדרש להתקין מערכות למיזוג אוויר – מזגנים, מאווררי תקרה, וציוד אשר יעזור לנו במזג האוויר המשתנה בישראל. בנוסף, דרושה גם עזרה בהתקנה של ארונות חדשים, ריהוט חדשני, ואפילו תליית כמה תמונות או אביזרים נלווים.
  2. הנמכות ואדריכלות בגבס – אם אנחנו מעוניינים לעצב את הבית בצורה קצת שונה ומיוחדת, לעיתים נצטרך את עזרתו של בעל המקצוע בהנמכת קירות גבס קיימים, התקנת קירות גבס חדשים, ועיצובם בחדרים. לדוגמא, התקנת קיר גבס לפינת בידור או משחקים (נישה לטלוויזיה).
  3. תיקון או החלפה של שקעי חשמל ורכיבים – כשבונים בית חדש באמצעות קבלן מורשה מקבלים את הפירוט אודות העבודה שצריכה להיעשות, ובהתאם לזאת, תוספות יהיו כרוכים בתשלום נוסף. לעיתים רבות הקבלן גובה עבור תוספות חשמל יותר כסף מאשר הנדימן או בעל מקצוע אחר. בעקבות זאת, יהיה חכם וכדאי לעשות את התיקונים, ההחלפות, או ההתאמות על ידי בעל מקצוע חיצוני, הנדימן או חשמלאי מוסמך.
  4. תיקון רטיבות ואינסטלציה – לעיתים זה קורה ואין מה לעשות, בעיות צנרת או נזילות מסוימות. לבחירתכם, תוכלו לפנות לשלושה אנשי מקצוע מיומנים: הנדימנים, אינטלטורים, או מאתרי נזילות. ללא ספק, אם אחרי הבנייה קיימת נזילה או התקנה של ברזים, ניתן לפנות לגורמים הנכונים. אי תיקון יכול להוביל לנזק חמור, להצטברות כספים בחשבון המים, ולדברים נוספים.
  5. (*) התקנה או תיקון של תריסים חשמליים – מדובר בתוספת נדרשת ולכן היא מסומנת בכוכבית. התקנה או תיקון של תריסים חשמליים או ידניים היא אופציה אפשרית שחייבת להילקח בחשבון. מדובר בתיקון או החלפה סטנדרטית שתעלה לכם בין 1,000-3,000 ₪ לכל היותר. ניתן להוסיף גם ווילונות ולהתקין אותם באמצעות בעלי המקצוע המתאימים ביותר.

אלה הם 5 התיקונים הנפוצים ביותר לאחר סיום בניית בית חדש באמצעות קבלן כזה או אחר. ניתן לבצע את כלל התיקונים בצורה עצמית או על ידי השכרת שירותיו של הנדימן או בעל מקצוע אחר. העלות המשוערת לביקור היא בין 250-300 ₪ במקסימום האפשרי. ניתן גם לפנות לקבלן ולהתלונן אם זה נקבע בהסכם מראש.

לתקן לבד או להזמין בעל מקצוע? מה עדיף

בשביל לענות על התשובה הטובה ביותר, ראשית יש להבין מהם המשמעויות בעיקר הפעולה. תיקון לבד בצורה עצמאית תדרוש ממכם ידע עצום במגוון רחב של תחומים, התרוצצות בין חנויות לקניית אביזרים, וכמובן הקרבת זמן פנוי בצורה די משמעותית. ומהצד השני, הזמנת בעל מקצוע אומנם תיקח ממכם עלויות כסף לא קטנות אבל תתרום לכם בהרבה מישורים: ללא בזבוז זמן, תיקון מקצועי עם ידע אמיתי, ולעיתים חיסכון עצום בכסף. במילים אחרות, אם אין ברשותכם את הידע או הזמן הדרוש, כדאי לפנות לבעל מקצוע. זוהי התשובה הפשוטה והטובה ביותר, זה משתנה בהתאם לתרחיש ולמטרותיכם. ללא ספק, אם אתם מעוניינים לחסוך כמה מאות שקלים ויש לכם את הזמן הפנוי לכך, תיקון עצמי תהיה הבחירה הטובה ביותר.

מעוניינים בהתקנות או תיקונים כאלה ואחרים והכל במקום אחד? פנייה אל הנדימן מקצועי תהיה נכונה. הנדימן יספק לכם מגוון רחב של תיקונים והתקנות בתחומים שונים, החל מהתקנה או תליית מנורות, התקנת ארונות, תיקונים של צנרת וחשמל, וכמובן תיקונים קלים וקטנים לבית.

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך